Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Teknoloji Fakültesinde görevli 50 ye yakın öğretim görevlisi ile Artuk Aviation ve Savunma Sanayi Tic. Ltd. Şti. Firması yetkilileri arasında iş birliği çalışmaları başladı. Seminerde ilimizde uçak parçası üretimi yapacak olan Artuk Aviaition yetkilileri seminere katılan akademisyenlere şirket faaliyetleri ve alınan patentleri hakkında bilgiler vererek Üniversite ve sanayi işbirliği adına atılacak adımlar üzerinde duruldu.

Seminere Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr. Ahmet Yıldız, Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Zafer Teknopark Genel Müdürü Sn. Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Afyonkarahisar organize sanayisi bölgesi yönetim Kurulu başkanı Sn. Bekir Yeşilay,  Gelişim Üniversitesi Uçak Mühendisliği öğretim üyesi Dr. Tamer Saraçyakupoğlu, firma yetkilileri ve elliye yakın öğretim üyesi katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını Zafer Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir yaptı. Prof Dr. Kandemir Üniversite ve Sanayicinin iç içe olmasının önemine değinerek “Zafer Teknopark, girişimci firmalara alanında uzman akademisyenler ile iş birliği imkanı sunarak, sanayiciler ve akademisyenler arasında köprü görevini üstlenmektedir. AKÜ’de ciddi anlamda bir öğretim üyesi potansiyelimiz var. Hocalarımızın projeleriyle özel sektör ve yatırımcıları buluşturarak, bu projelerin hayata geçirilmesine imkan sağlamayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Seminerde Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız’da Mühendislik Fakültesi olarak birçok dalda öğrenci yetiştirdiklerini ifade ederek; şehrin sanayi ve mühendislik alanında gelişmesine katkı sağlamak için çalıştıklarını ifade etti.

30 December 2019, Monday 1136 kez görüntülendi