Tarihçe

Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde Mühendislik Fakültesi ilk olarak 1992 yılında Uşak’ta kurulmuş ve 1992-1993 eğitim-öğretim yılında Tekstil Mühendisliği Bölümü’yle eğitim hayatına adım atmıştır. 1995-1996 eğitim-öğretim yılında ise Seramik Mühendisliği ile Harita Mühendisliği bölümleri Afyonkarahisar’da eğitim-öğretime başlamıştır. 16 / 01 / 2001 tarihinde Afyon Mühendislik Fakültesi’nin kurulmasıyla birlikte ilk olarak Seramik Mühendisliği ile Harita Mühendisliği bölümleri faaliyetlerine fakültemizde devam etmiştir. 2003 yılından itibaren sırasıyla Maden, Gıda, Kimya, Elektrik, İnşaat, Biyomedikal ve Jeoloji Mühendisliği bölümleri açılmış olup, halen Fakültemiz bünyesinde 9 bölümde eğitim ve öğretim faaliyetleri gerçekleştirilmektedir.

20 yılı aşkın süredir eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden fakültemizde öğrencilerimizin mühendislik yeteneklerini geliştirmek ve mühendislik hizmetlerinin verildiği bütün alanlarda başarılı öğrenciler yetiştirmek en önemli gayemizdir. Bu doğrultuda evrensel bilim ilkeleri ışığında bilgi ve teknoloji üretmek, bölgesel, ulusal ve uluslararası ölçekte mühendislik sorunlarına çözümler sunmak, küresel rekabete hazır bireyler yetiştirmek ve ilimiz ekonomisi için lokomotif özelliği taşıyan alanlarda ön plana çıkmak önemli hedeflerimiz arasındadır. Bu hedefler doğrultusunda fakültemiz 100’e yakın akademik kadrosu ile eğitim öğretim ve bilimsel çalışma faaliyetlerini sürdürmektedir.

Kuruluşumuzdan günümüze kadar geçen sürede ülkemize 3500’e yakın mühendis kazandırmış bulunmaktayız. Halen 2017-2018 eğitim öğretim yılı itibariyle Fakültemizde 9 bölümde toplam 3000’e yakında mühendis adayımız eğitim öğretimine devam etmektedir.

Akü Medya