Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Biyomedikal Mühendisliği Kulübü ve Elektrik Kulübü tarafından Kocatepe Kariyer Günleri etkinliği düzenlendi.

İbrahim Küçükkurt konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız, Elektrik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu, akademisyenler ve öğrenciler ile beraber sektör temsilcileri katıldı.

Etkinlikte açış konuşmasını yapan Biyomedikal Mühendisliği Kulübü Başkanı Merve Kızılkaya, Biyomedikal Mühendisliği adına gerekli tanıtımlarda bulunup alanında tanınmış kişilerle iletişimde olmaya çalıştıklarını ve sosyal aktivitelerde bulunmayı amaçladıklarını ifade etti. Elektrik Kulübü Başkanı Yılmaz Küçük ise Elektrik Kulübü olarak her gün değişen ve gelişen sektörü daha yakından takip etmek için çeşitli organizasyonlar düzenlediklerini ve daha fazla firmaya ulaşmak istedikleri için Kocatepe Kariyer Günlerini organize ettiklerini söyledi.

Elektrik Kulübü Akademik Danışmanı Doç. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu, konuşmasında girişimcilik ve yenilikçilik kavramlarından bahsetti. Mühendisin öncellikle hayal etmesi gerektiğini söyleyen Hocaoğlu, “Hayallerimizin peşinde koşmak için kişinin motivasyona ihtiyacı vardır. İşte bu noktada biz öğretim üyelerine büyük işler düşmektedir. Ben kapıma gelen hiçbir öğrencimi, aklındaki fikir hiçbir işe yaramayacak bir şey olsa bile hiçbir zaman moralini bozarak göndermemişimdir. Bunu yetiştirdiğim öğrencilerime de telkin ederim. Çünkü yaşadığımız çağ fikirlerin çağı. Bundan onlarca yıl önce bile hayal gibi gözüken birçok fikir gerçekleşmiş durumda” dedi

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız ise 2001 yılında kurulan AKÜ Mühendislik Fakültesinin Elektrik Mühendisliği ve Biyomedikal Mühendisliği ile birlikte 9 bölüm ile eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürdüğünü ve 3 bin 500 mühendisi mesleğe kazandırdıklarını dile getirdi. Öğrencilerin sektör temsilcileri ile bir araya gelmesinin önemine değinen Yıldız, “Düzenlenen kariyer günlerinin öğrencilerimiz için çok önemli planlama aracı olduğunu düşünmekteyiz. Bu tür organizasyonlar ile öğrencilerimize iş dünyasının önemli isimleri ile buluşma fırsatı sağladığımız gibi öğrencilerimizde de kariyer bilinci oluşturmayı ve bir bakış açısı kazandırmayı amaçlamaktayız” ifadelerini kullandı.

Açış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen oturum ve söyleşilerde AKSA Genel Müdürü Hüseyin Kuyubaşı, Biyomedikal Mühendisi Barış Ünlü, Ulusoy Elektrik Tasarım Mühendisi Yeliz Akan ve Siemens Bölge Müdürü Çağla Özer öğrenciler ile bir araya geldi.

Kariyer günleri kapsamında 6 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirilen oturumlarda ise Vera Elektronik firmasından Elektrik Elektronik Mühendisi Mehmet Melih Tosun, Vita Tıbbi Cihazlar Genel Müdürü Mehmet Acaroğlu, Biyomedikal Uzmanı Bora Gündoğdu ve Google Yapay Zekâ Programcısı Özer Kavak öğrencilere mesleki tecrübelerini aktardı.

07 Mart 2018, Çarşamba 219 kez görüntülendi