Üzerinde yaşadığımız bu topraklar, atalarımızın yüzyıllar boyunca gösterdikleri fedakarlıklar, korkusuzluklar ve vatan sevgisi sayesinde bizlere vatan oldu, yuva oldu. Onların bu duruşu sayesinde tarihimiz, dilimiz, gelenek ve göreneklerimiz nesilleri boyunca kesintisiz olarak aktarıldı, bugünlere taşındı. 


Bu korkusuzluğun, bu cesaretin, tüm Mehmetçiklerin ruhlarıyla, gönülleriyle tek vücut olduğu, ölüm korkusu olmadan, bir saniye bile tereddüt etmeden öne atıldıkları, vatan toprağını tarihte ender rastlanacak bir özveri ile savundukları ve bizleri bugünlere taşıyan yer, hiç kuşkusuz ki tarihimizin en önemli savaşı olan Çanakkale Savaşı’dır. Bizlerin biz olmasına vesile olmuş olan savaştır…


İşte bu bakış açısıyla tam 104 yıl önce Mehmetçiklerimizin korkusuzca sergiledikleri duruşu ön plana çıkararak, bizim için duran kalpleri yad etmek istedik. Onların kalpleri Çanakkale’de durmuş olsa da bizim için hâlâ atıyor ve sonsuza dek atmaya devam edecek. İyi ki vardınız… (http://www.18martetkinlikleri.com)


18 Mart 2019, Pazartesi 406 kez görüntülendi