Fakültemizin değerli öğretim üyeleri okulumuza biri uluslararası olmak üzere 3 adet yeni patent kazandırmıştır:

“Yüksek demir içerikli kalsiyum alüminat çimentolarının manyetik alan altında hidrate edilerek elektriksel özelliklerinin katkısız olarak artırılması” başlıklı patent için buluş sahipleri adına Prof. Taner Kavas; “Doğaltaş Görünümlü Dekoratif Duvar Kaplama Levhası” başlıklı faydalı model için buluş sahibi Prof. Dr. Tayfun Uygunoğlu; “Yüksek Oranda Refrakter Metal ve Bor İçeren Nikel Esaslı İri Hacimli Metalik Cam Alaşımları” patent için buluş sahipleri adına Prof. Dr. Aytekin Hitit belgelerini sayın Rektörümüz Mehmet Karakaş’tan aldılar.

Ayrıca, Fakültemiz Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Aytekin Hitit’in patenti Çin Halk Cumhuriyeti tarafından tescillen ilk uluslararası patent olmuştur.

Tüm Hocalarımızı tebrik ediyor, hepsinin başarılarının devamını diliyoruz.

Detaylar için lütfen tıklayınız.

29 Nisan 2023, Cumartesi 347 kez görüntülendi