Fakültemiz Harita Mühendisliği Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Ömer Gökberk Narin’in araştırmacı olarak yer aldığı ve yürütücülüğünü Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Füsun BALIK ŞANLI’nın üstlendiği, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye layık görüldü. “Derin Öğrenme Temelli Kıyı Çizgisi ve Buzul Sınıflarının Otomatik Tespiti: Antarktika – Marguerite Körfezi Örneği” başlıklı proje, TÜBİTAK KUTUP-1001 Programı çerçevesinde, yaklaşık üç yüz bin TL bütçe ile bilim insanlarının değerlendirmeleri sonucunda kabul edildi. Proje ile Horseshoe Adası ve çevresindeki kıyı çizgisi değişimi SAR ve optik verileri kullanılarak derin öğrenme ile otomatik olarak tespit edilecektir.

Adı: Derin Öğrenme Temelli Kıyı Çizgisi ve Buzul Sınıflarının Otomatik Tespiti: Antarktika – Marguerite Körfezi Örneği

Türü: Kutup 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri

Proje No: 122G287