Fakültemiz Harita Mühendisliği Bölümü öğretim elemanı Arş. Gör. Ömer Gökberk Narin’in araştırmacı olarak yer aldığı ve yürütücülüğünü Hacettepe Üniversitesi’nden Doç. Dr. Saygın Abdikan’ın üstlendiği, Türk ve Bulgar araştırmacıların yer aldığı proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Bulgaristan Bilimler Akademisi (BAS) tarafından desteklenmeye layık görüldü. “Monitoring Rice Fields by Joint Use of Multi-temporal SAR and Optical Data for Yield and Growth Estimation” başlıklı proje, TÜBİTAK ve BAS arasında İkili İşbirliği Programı çerçevesinde, yaklaşık bir milyon iki yüz bin TL bütçe ile iki ülke tarafından bilim insanlarının değerlendirmeleri sonucunda kabul edildi. Proje ile hem Türkiye’de hem de Bulgaristan’da belirlenen pirinç tarlalarında 24 ay süre ile pirinç bitkisinin gelişimi ve verim tahmini uydu görüntüleri ile izlenerek belirlenecek.

Başlangıç tarihi: 01.01.2023

Adı: Monitoring Rice Fields by Joint Use of Multi-temporal SAR and Optical Data for Yield and Growth Estimation

Türü: 2502 – Araştırma Projeleri – Bulgaristan Bilimler Akademisi (BAS) ile İkili İşbirliği Programı

Proje No: Lan3835